Vedligeholdelse af forgaffel er noget af det mest komplicerede man kan udføre på sin cykel. Det er samtidig en stor tilfredsstillelse at gøre det selv og det er faktisk kun et spørgsmål om at sætte sig ind i tingene – som med så meget andet…

Forgaffel

Nederst på denne side er der links til manualer. Jeg anbefaler dig at læse og printe manualen til din gaffel, så du hele tiden har manuel at støtte dig til.

Værktøj

Du skal læse i manualen, hvilken viskositet olie der skal bruges til gaflen. Viskositeten ligger normalt mellem 5W-15W hvor 5W er den tyndeste olie.

Jamen, jeg har hverken en Fox eller en Rock Shox gaffel…

I denne guide linker jeg til 3 videoer, hvor 2 handler om Rock Shox og 1 handler om Fox. Videoerne er for specifikke modeller fra de 2 mærker. Hvad gør jeg så, hvis jeg har en anden model af gaffel eller et helt andet mærke?
Jeg synes du skal se nedenstående videoer for at få en generel forståelse for opbygningen af en forgaffel. Dernæst skal du selvfølgelig have den specifikke manual for din gaffel – og så vil jeg vove den påstand, at du godt kan gennemskue fremgangsmåden.

De 2 nedenstående videoer en slags generelle vejledninger i renovation af Rock Shox gafler og Fox Gafler.

Manualer
Det er altid en god ide at rådføre sig med manualen til forgaflen.

Billedmanualer til renovering af visse gafler fra Fox, Manitou, Marzocchi Rock Shox

Gamle manualer til forgafler
Nedenfor er et link til en side, hvor du kan finde gamle manualer til forgafler…

Relevante guides: