Vask af cykeltøj

Det er ikke raketvidenskab at vaske cykeltøj og det skal jeg bestemt heller ikke gøre det til. Men læs nedenfor og få et par husmor tricks, så dit tøj bliver rent og velduftende…

 

Vask af cykeltøj

Vask ved 30 grader

De fleste producenter af træningstøj og cykeltøj anbefaler at tøjet vaskes ved 30 grader. Det kan desuden være en ide’ at skylle tøjet op i vand, hvis der går nogle dage inden det bliver vasket. Derved bliver det værste skyllet ud og lugten er ikke så slemt.

Selvom 30 grader ikke er en særlig høj temperatur, så vær opmærksom på at mørkt tøj stadig kan smitte af på hvidt tøj – især de første par gange du vasker det.

Vask neutral

Jeg anbefaler at vaske i neutralt vaskemiddel uden parfume og uden brug af skyllemiddel. Derved udsætter du ikke kroppen for eventuelt allergifremkaldende stoffer imens du sveder og kroppens porer er åbne.

Du skåner desuden miljøet.

Vend vrangen ud

Vend vrangen ud på tøjet så syningerne vender udad og tøjet derved slides mest på indersiden.

Rodalon sportsvask

Der laves et vaskemiddel specielt til træningstøj, som bruges ligesom almindeligt vaskemiddel men det fjerner den grimme lugt. Det kan især være et problem ved spinningtøj, som ofte bliver helt gennemblødt af sved. Rodalon Sportsvask fås i de fleste supermarkeder.

Rodalon

Rodalon er et middel som fjerner svedbakterierne fra tøjet. Der findes sikkert alternativer på markedet som er lige så anvendelige.

I visse tilfælde kan man simpelthen ikke få tøjet rent og svedlugten hænger ved. Dette sker især ved svedundertøj og lignende tøj, der sidder direkte mod kroppen.

Med Rodalon, lægger man tøjet i blød i 30 minutter og det vaskes herefter. Forvent dog ikke at effekten holder længere end til mellem 3-10 gange brug af tøjet – herefter gentages processen.

Læs mere om Rodalon

Eddike

Det billige alternativ til Rodalon hedder eddike og kan fås i stort set alle fødevarebutikker. Du skal stort set bruge samme fremgangsmåde som med Rodalon, men lad tøjet ligge i blød i en time istedet for kun 30 min.

Metoden skal gentages jævnligt, men til gengæld slipper du for den sure lugt.

Cowboy-tricket med plasticposen

Mudder og skidt fra vejen kan godt lave pletter på hvidt eller lyst tøj som kan være svære at få af. Inden tøjet vaskes, skal du komme opvaskemiddel på pletterne. Brug helst noget opvaskemiddel uden farvestof, så du ikke risikerer at lave nye pletter.

Kom derefter tøjet i en plasticpose og klem på posen så alt luften lukkes ud, inden du binder en knude. Lad tøjet ligge i 24 timer, så opvaskemidlet har mulighed for at trænge helt ind i pletten uden der kommer ilt til, da posen jo er lukket.

Vask herefter tøjet og der er gode chancer for at pletten er væk. Dette trick kan selvfølgelig også anvendes på almindeligt tøj.