Valg af cykelfedt

Det er vigtigt at vælge den rigtige type af cykelfedt til det rigtige formål.  Nedenfor er nævnt nogle forskellige typer, så du skal have mulighed for at dække alle behov, når din cykel skal have fedt. Sørg for at smøre din cykel ofte og køb fedt i en god kvalitet. En bøtte/tube fedt holder utrolig længe. Se en video nedenfor.

 
5 forskellige typer af cykelfedt

De forskellige typer af cykelfedt

Teflon fedt
Teflon giver fedt en længere holdbarhed og er med til at nedsætte friktion. Denne type cykelfedt er vandafvisende. Teflon fedt kan desuden bruges de fleste steder, også på forgafler/dæmpere.

Lithium fedt
Lithium fedt er en lidt billigere type fedt, som også er meget allround og vandafvisende. Kan dog ikke bruges på forgafler/dæmpere

Keramisk fedt
De keramiske partikler i denne type fedt er sammen med teflon med til både at nedsætte friktion og varme. Keramisk fedt er desuden vandafvisende.

Fedt til keramiske lejer
Der findes en speciel type cykelfedt til keramiske lejer som er ekstra klæbrig.  Derfor binder fedtet sig bedre til lejeskålen og kuglerne i lejet. Teflonen i denne type fedt coater både lejeskålen og kuglerne, så friktionen nedsættes.

Fedt til kulfiber
Denne type fedt er udviklet specielt til saddelpinde, styr og frempinde af kulfiber, da kulfiber mod kulfiber har meget lav friktion. Denne type fedt indeholder derfor ganske små gummikugler eller små fibre, som skaber friktion, og dermed forhindrer saddelpinden i af glide ned i rammen eller styret at sidde løst i frempinden.

Relevante guides: