Spinning

Spinning bliver mere og mere populært i landets mange fitness centre. Jeg vil komme med et par råd og guides nedenfor. Det drejer sig bla. om valg af cykeltøj, spinningsko og de rigtige klamper. Det behøver nemlig ikke være særlig dyrt at anskaffe sig sit eget udstyr.

sorte cykelbukser, hvide spinningsko og 2 gennemsigtige drikkeflasker

Spinningsko

Der gælder nogle lidt andre krav til spinningsko end almindelige cykelsko, da spinning oftest varer 45-60 min og komforten er knap så vigtig. Vælger du at købe en billig sko, så kan du altid opgradere skoen med en bedre indersål.

Se guiden om cykelsko for at få lidt mere vejledning

Sorte spinningsko med tre spænder

Klamper til spinningsko

Køb de røde eller sorte look klamper, som passer til alle spinningcykler. Det er den mest brugte klampe, den er billig og nem at montere. Modellen hedder Delta og du kan se den på Look’s hjemmeside

Her har du en vejledning i at montere look klamper

TIP – I nogle spinninglokaler hænger der skruetrækkere, så du har mulighed for at efterspænde dine klamper, hvis de skulle være lidt løse.

spinningsko med røde look klamper

Cykelbukser

Komforten i cykelbukser er langt bedre en i almindelige træningsbukser eller shorts og man undgår sår pga. cykelbuksens indlæg og generelle udformning. Sørg for at bukserne sidder godt stramt, det kan godt føles lidt underligt, hvis du ikke er vant til at køre i cykelbukser.
Når man spinner, så sveder de fleste temmelig meget og det kan godt give ildelugtende cykeltøj. Få en guide til vask af cykeltøj

sorte cykelbukser med seler

Drikkeflasker

Sørg for at købe et par drikkeflasker. De er langt nemmere at drikke af end flasker med skruelåg og hvis du vasker dem op hver gang, så kan de holde i lang tid.

2 gennemsigtige GripGrab drikkeflasker