Der findes mange forskellige former for håndtag. Denne guide er tiltænkt de almindelige gummihåndtag. Der findes også såkaldte “Lock on grips”, som spændes fast på styret med to små umbracho skruer. Se hvordan du får dine gamle håndtag hurtigt af og nye håndtag på igen…

Værktøj:

Værktøj

Afmontering

Når håndtaget skal af, løsnes det i den ene ende med skuretrækkeren. Derefter er det muligt, at sprøjte hårlak ind under håndtaget. Det gøres meget forsigtigt da skruetrækkeren godt kan lave ridser – pas især på, hvis der er tale om et carbonstyr. HUSK at nyde den dejlig duft…

Hårlakken virker med det samme, og håndtaget fås nemmest af ved at massere håndtaget, hårlakken fordeles derved mellem håndtaget og styret.

Afmontering af håndtag med hårlak

Montering af håndtag

Der sprøjtes en lille mængde hårlak ind i håndtaget og håndtagets sider klemmes mod hinanden, således fordeles hårlakken. Det er vigtigt ikke at bruge for meget hårlak, da det kan medvirke til hårlakken ikke kan fordampe fra håndtagets inderside og håndtaget kommer derved til at sidde løst.
Du kan nu montere håndtaget på styret. I visse tilfælde kan det være en fordel at lade håndtaget sidde i nogle timer eller natten over inden cyklen benyttes. Derved er man helt sikker på at hårlakken er fordampet.