Rengøring af cykelkæde med kæderenser

Cykelkæden kan godt trænge til en grundig rengøring et par gange om året. Det gælder især, hvis man kører mountainbike og får en masse skidt ind i kæden. Se en nem måde at få kæden ren på – “It’s a dirty job, but somebody’s gotta do it”…

Undgå at rense din kæde alt for ofte, da det godt kan forkorte levetiden på din kæde. Læs guiden om Smøring af cykelkæde, så kan du formentlig undgå at skulle bruge kæderenser helt så tit.

Nogle gange er det dog nødvendigt at komme helt i bund. Børsterne på kæderenseren kan komme ind mellem rullerne på kæden, så den bliver helt ren.

Værktøj:

Kæderenser

Fyld kæderenseren med degreaser/citrusrens, og monter den på kæden. Citrusrens kan sagtens fortyndes med vand, så er det ikke nær så hårdt mod kæden. De færreste kæderensere er helt tætte, rens din kæde udenfor eller dæk grundigt af med plastic under kæden (en sort affaldssæk kan bruges).

kæderenser påfyldes degreaser

Monter kæderenseren på kæden så den vender den rigtige vej – det kan være angivet med en pil.

kæderenser monteres på cykelkæde

Kør pedalerne rundt og hold godt fast i kæderenseren. Det kan være nødvendigt, at udskifte citrusrens af flere omgange, hvis kæden er meget beskidt.

pedal der køres rundt på cykel med kæderenser

Afslut med opvaskemiddel

Degreaseren kan godt binde sig til olie og skidt og lægge en form for fedtet film. Ergo, hvis du vil opnå det optimale resultat, skyl da kæden efter med almindeligt ufortyndet opvaskemiddel i kæderenseren og til sidst vand.

Relevante guides: