Påsætning af styrbånd

Skift af styrbånd kan både være et spørgsmål om komfort eller af nødvendighed. Efter et stykke tid bliver dit styrbånd meget slidt og det bliver trykt fladt. Der findes et utal af forskellige farver og typer at styrbånd som man kan vælge efter præference…

Værktøj:

Værktøj til montering af styrbånd

Fjern det gamle styrbånd

Fjern først de gamle propper fra styret med den flade skruetrækker.
Bøj gummi-manchetterne på skiftegrebene tilbage og fjern det gamle styrbånd ved at trække det af med hænderne. Det kan være nødvendigt at skære det øverste tape løst med stanley kniven, men undgå helst at skære styrbåndet af for at beskytte styret. Især carbon styr kan tage skade, hvis man kommer til at skære for dybt ned gennem styrbåndet.

Aftagning af gammelt styrbånd

Montering af nyt styrbånd

Det lille stykke tape, som følger med når man køber styrbånd, monteres på bagsiden af skiftegrebet, så det beskytter spændbåndet til skiftegrebet.

Montering af tape på skiftegrebet

Man kører som regel styrbåndet på mod uret på den venstre side af styret og med uret på den højre side at styret. Sørg for at en del af styrbåndet stikker ud over enden af styret, så det er muligt at presse båndet ind i styret til sidst og lukke af med proppen (Se de sidste billeder i guiden).

Styrbåndet monteres

Kør styrbåndet forholdsvis stramt på og sørg for at tapen på båndet kontakter styret. Vindingerne skal helst ligge pænt og ensartet.

Montering af styrbåndet med tapen mod styret

Sørg for at styrbåndet kommer til at overlappe med tapen som sidder på grebet, så styrbåndet ikke gaber.

Kontakt med grebets nederste del

Her gælder det også om at sørge for at styrbåndet overlapper med tapen på grebet.

Grebets øverste del

Styrbåndet klippes når der er ca. 2-3 cm. afstand ind til frempinden. Klip båndet skråt som vist på billedet for det bedste resultat. Båndet klippes modsat på styrets højre side.

Klip af styrbånd

Styrbåndet er nu klippet til og derefter monteres isoleringstapen.

Afklippet, klar til tape

Sørg for at holde tapen indenfor en lille område for det bedste resultat rent visuelt. Husk også at bøje gumme-mancehtterne på skiftegrebene tilbage på plads.

Det færdig resultat

Proppen presses ind i styret, så styrbåndet holdes på plads. Proppen kan evt. slås på plads med en gummihammer. Hvis proppen ikke sidder godt nok fast, så rul noget isoleringstape på proppen og forsøg igen.

Proppen monteres

TIP

Styrbåndet bliver med tiden beskidt af sved og skidt og det ses især tydeligt på hvidt styrbånd. Vask styrbåndet med sæbe og bruge en køkkensvamp til at skrubbe med, så kan du få det helt rent igen.

Vask af styrbånd