Det er forholdsvist simpelt at montere pedaler, men der er dog stadig et par ting, du skal huske. Læs nedenstående og få også en god huskeregel til denne cykelreparation. Se montering både med umbrachonøgle og gaffelnøgle…

Umbrachonøgle eller gaffelnøgle

Guiden er delt op i 2 dele, først vises, hvordan man monterer pedaler med en gaffelnøgle, og dernæst vises det med en umbrachonøgle. Det er forskelligt, hvordan pedalerne er udformet i forhold til, hvordan de monteres. Visse pedaler kan monteres både med umbrachonøgle og gaffelnøgle.

Værktøj:

Værktøj til montering

På nogle pedaler står der “R” for “Right” eller “L” for “Left” i toppen, refererende til om de skal monteres i højre eller venstre side.

Billede af almindelig pedal

Smør først pedalens gevind med fedt, pedalen er dermed langt nemmere at få af igen. Sørg for at gevindet i pedalarmen er gjort rent med en klud.

Pedalen smøres med fedt

Pedalen spændes her med en gaffelnøgle. En huskeregel er, at pedalens gevind skal drejes den samme vej som hjulene på cyklen kører rundt. Shimano, Crankbrothers og Time -pedaler skal spændes med 34-41 Nm. Det er forholdsvis lidt og forsøg at lade være med at spænde pedalen alt for hårdt, hvis du ikke anvender en momentnøgle.

Pedalen spændes

Montering af pedaler med umbrachonøgle

Denne pedaltype er til montering med en umbrachonøgle str. 8. Ved visse pedaler skal man bruge en str. 6. Der er ikke anvist, hvad pedal der er til venstre eller højre side, så man bliver nødt til at kigge på gevindet. Brug nedenstående huskeregel, for at du ved, hvilken vej pedalen skal drejes i rundt.

Pedal til mintering med umbrachonøgle

Smør først pedalens gevind med fedt, dermed er pedalen langt nemmere at få af igen. Sørg for at gevindet i pedalarmen er gjort rent med en klud.

Pedalen smøres med fedt

Pedalen spændes her med en umbrachonøgle. En huskeregel er, at pedalens gevind skal drejes den samme vej som hjulene på cyklen drejer, når de kører rundt. Shimano, crankbrothers og time -pedaler skal spændes med 34-41 Nm. Det er forholdsvis lidt og forsøg at lade være med at spænde pedalen alt for hårdt, hvis du ikke anvender en momentnøgle.

Pedalen spændes

Relevante guides: