Denne guide er lavet med crankbrothers klamper,  men princippet er det samme for shimano klamper til spd. Nedenfor ses montering af klamper på en mountainbike sko. Husk at spænde dine klamper efter regelmæssigt!

De samme principper gælder for det fleste klamper, hvor det er vigtigt at smøre skruer og lægge mærke til hvordan klamperne sidder i forhold til de gamle klamper, hvis det er muligt.

Værktøj:

mini-klamper-1

Brug den gamle sko til at sammenligne med og placer klamperne samme sted på de nye sko. Hvis du ikke har gamle sko at sammenligne med, så placer klamperne i midten og så kan du bruge denne placering som udgangspunkt.

mini-klamper-3

Der følger en plastic spacer med til Crankbrothers klamper men ikke til Shimano. Spaceren kan både være til at skabe afstand mellem klampe og sko eller den kan være ment som beskyttelse af skoen, især hvis man har carbon sål.

Sko med plastic spacer

Den koniske plade monteres, husk at sørge for at den vender den rigtige vej. så pladen passer til hovederne på skruerne.

Sko med klampe

Smør skruerne med fedt, så de er lettere af løsne og ikke ruster, da der godt kan trænge vand ind i skoen, hvis man kører i fugtigt vejr.

Spænd skruerne godt til, der anbefales 5-10 Nm. alt efter hvad producent de er fra. Spænd dine klamper efter ofte, det er så irriterende, når de falder af på en cykeltur.

Smøring af skruer

Relevante links: