Det er meget nemt at lave en hurtig justering af indvendige gear – og fremgangsmåden er stort set den samme på både Shimano 3 gear, Shimano 7 gear og SRAM 7 gear

Shimano Nexus 3 gear

Du skal først sætte gearvælgeren på styret i 2 gear. Dernæst skal du stille på omløberen på klickboxen nede ved baghjulet hvor du skal bruge en gaffelnøgle eller en svensknøgle til at løsne møtrikken. Selve omløberen kan du som oftest dreje med fingrene og der skal drejes den ene eller anden vej indtil den gule markering står mellem de 2 pile og dermed er mellem de 2 strejer som du kan se på klickboxen.

Shimano Nexus 3 gear klickbox

Shimano Nexus 7 gear

Du skal først sætte gearvælgeren på styret i 4 gear. Dernæst skal du justere på omløberen på selve drejegrebet på styret indtil de to gule mærker står overfor hinanden. Så er gearet justeret.

 SRAM 7 gear

Du skal først sætte gearvælgeren på styret i 4 gear. Dernæst skal du justeret på stilleskruen på selve klickboxen ved baghjulet indtil stregen på klickboxen passer med det hak der er i den røde femkant, som drejer rundt når du stiller på stilleskruen.

Udfordringer med indvendige gear

Det er som oftest de samme problemer man oplever – enten er der et problem ved klickboxen ved bagnavet eller oppe ved selve gearvælgeren på styret. Det danske vejr er hårdt ved cykler og kommer der vand ind i gearkablet, så ruster det og kører meget tungt, derfor skal det skal skiftes.

Det gør man ved at købe et helt nyt system med gearvælger, kabel og klickbox. Det eneste du skal være opmærksom på er længden af kablet, da kablerne kommer i forskellige længder da ikke alle cykler er lige lange, nogle har styret justeret meget højt osv.

Du kan købe de forskellgie dele til indvendige gear hos Cykelgear jeg anbefaler også at skifte håndtag når du alligevel er igang. Husk at købe hårlak så du kan fjerne de gamle håndtag og se guiden om skift af håndtag