Der findes mange forskellige former for kufferter og tasker til cykler. Begge dele kan fungere lige godt og jeg har her valgt at vise hvordan man pakker sin kuffert. Husk at mange flyselskaber har en vægtgrænse på 18 kg. for en cykelkuffert eller cykeltaske.

Se hvad SAS har af takster for ekstra bagage

Værktøj

cykkelkuffert

Hjulposer

Pak eventuelt hjulene ned i hjulposer – man kan desuden vælge at tage hurtigspænder af, så hjulene fylder lidt mindre – ved mountainbikehjul med skivebremser, kan det også være en fordel at tage rotorne til skivebremserne af, så disse ikke bliver bøjet under transporten. Du kan også vælge at tage kranksættet af for at få endnu bedre plads.

cykel pakket i cykelkuffert

Rørisolering som beskyttelse af rammen

Cyklen kan beskyttes yderligere med almindelig rørisolering som kan købes i de fleste byggemarkeder. Klude og gamle t-shirts kan også bruges eller man kan pakke noget tøj sammen med cyklen, så den ligger mere stabilt. Tag din bagskifter af med en umbrachonøgle nr. 5 – du behøver ikke nødvendigvis at fjerne kæden.

Adskilt cykel i kuffert, men rør-isolering som beskyttelse af cyklen

Inden kufferten lukkes…

Sørg for at hjulposerne ligger forskudt, så kufferten kan lukkes. Det kan også være en hjælp at løsne boltene på frempinden, så styret bedre kan vendes og drejes efter behov. Husk på, at kufferten godt kan komme til at ligge på hovedet, så cyklen skal ligge rigtig godt. Pak også noget tøj med i kufferten for at holde på cyklen, men pas samtidig på vægten.

Cykelkuffert inden lukning

Gaffatapen hjælper med til at holde kufferten godt sammen og tapen beskytter også kufferten mod slid.

Cykelkuffert med gaffatape